Back

Εξελίξεις στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών

Παναγιώτης Γ. Μιχαηλίδης, michail@edc.uoc.gr, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Η εργασία αυτή έχει χρηματοδοτηθεί μερικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (έργο “Hands-on Science” αριθμός σύμβασης 110157-CP-1-2003-1-PT-COMENIUS-C3). Οι απόψεις που εκφράζονται εδώ αντιπροσωπεύουν τον συγγραφέα. Ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται για οποιαδήποτε χρήση αυτής της εργασίας. Βασικά σημεία της εργασίας αυτής έχουν παρουσιαστεί στο 1st International Conference on Hands on Science Hsci2004 – Teaching and Learning Science in the XX1 Century, 5-9 July 2004, Ljubljana, Slovenia, Proceedings pp.11-17 HSci2004.

Περίληψη. Αναφέρονται οι διαθέσιμες πηγές έρευνας καθώς και δραστηριότητες σχολικής πράξης σχετικά με τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και σχολιάζονται ορισμένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που μελετούνται στις εργασίες αυτές.

Λέξεις Κλειδιά. Επιστήμη, Διδακτική Φυσικών Επιστημών, Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση, Λογική, Θρησκεία.

Παρουσιάστηκε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που είχε θέμα ‘Οι Νέοι Ορίζοντες της Φυσικής Επιστήμης στον Αιώνα μας στην Έρευνα, στην Τεχνολογία και στην Εκπαίδευση’ και έγινε στη Λάρισα 30 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2006.



Back